גבר מנהל חיים כפולים עם שתי נשים בסתר, שני בתים ושתי משפחות. האחת לא יודעת על השנייה.
מה יקרה כשהסוד יתגלה?
יהיה תוהו ובוהו, ייתכן מאוד שהנשים ישנאו אחת את השנייה, ובנוסף להן, אלה שיישאו את הרגשות האלה, בסופו של דבר, יהיו הילדים ואולי אף גם הנכדים.
מה יקרה אם הסוד יישאר כמוס?
הוא עלול לבוא לידי ביטוי כבגידות, רמאות, תאונות בחייהם של הדורות הבאים ללא ידיעתם.
לכל משפחה יש סודות כמוסים
סוד, אם זאת הסתרה מכוונת, משהו שאינו ידוע או זה שעדיין אמור להתגלות, ישפיע על המשפחה שלנו. המידע מוסתר אבל נוכח ומשפיע.
היום המדע מדבר על כך שיש תודעה קולקטיבית והמידע לגבי מה שקורה נמצא אצל כולנו, השאלה החשובה היא היכן אותו מידע שוכן: במודע או בלא מודע.
איך לא לתת לסודות לנהל אותנו
קורים דברים שאין לנו תשובה עליהם, שקשה לנו איתם ואנחנו לא מבינים "למה זה קורה לנו". יש מי שיקרה לאירועים הללו גורל, מזל או מזל ביש, מכתוב. אני קוראת להם "הלא מודע"-תוכניות, תבניות ששוכנות בלא מודע שלנו, אך בהחלט מנהלות אותנו. ולא רק שמנהלות אותנו, אלא שאנחנו מאמינים באמונה שלמה שככה החיים שלנו אמורים להתנהל. אבל לא, לא חייב להיות ככה, אפשר להעלות את המידע מ"הלא מודע" למודעות ולהיעזר בכלי נפלא – מודעות- שיעמוד לרשותנו בכול פעם שה"גורל" יקיש שוב וכך לזהות דפוסים שמובילים אותנו לקשים בהתמודדויות בחיינו.
הסודות עוברים בDNA
כפי שנאמר, האמת תמיד יוצאת לאור. סופו של הסוד להתגלות בצורה ישירה כשהמסתיר יחשוף בפנינו את האמת, או בדרכים עקיפות כשנגלה בכוחות עצמנו. גילוי הסוד, גם אם קשה לעקל אותו, עדיף על פני הסתרה; לדוגמה: כשבגידה בזוגיות מתגלה אז אין כבר סוד, יש מי שיאמר "יותר טוב לא לדעת". האומנם? גם אם אף אחד לא גילה לנו את הסוד, זה לא אומר שלא נגלה אותו בהמשך, בדרך זו או אחרת, אם לא בדור הזה אז בדורות הבאים, למה? כי המידע עובר מדור לדור גם ב D.N.A..
מה שאנחנו מכנים "עובר בתורשה" . הסוד יעבור דרך מחלות, חוויות הקשורות אליו, או על ידי תופעות שחוזרות על עצמם במשך כמה דורות אחרי ולא מבינים למה זה קורה.
לדוגמא, סבתא רבה חוותה בגידה, התעללות, מצוקה כלכלית ושמרה את כל אלו בסוד כי היא האמינה ש"אישה סובלת בשקט וככה זה"; הבת שלה (דור שני) לא חוותה חוסר,אבל כן חוותה בגידה. מה יחשבו הנשים באותה השושלת על גברים?מה דעתכם?
תשובתי: אותם נשים יחשבו ש "גברים בוגדים, לא נאמנים, יש כאלה שאפילו לא מפרנסים בכבוד. ככה הם."
הנכדה (דור שלישי) לעומתן, תחייה חיים נהדרים של אהבה ורווחה, אבל ביתה (דור רביעי) שוב תתמודד עם גבר שמסתיר ממנה שיש לו ילד מאישה אחרת לפני שהם הכירו.
כאשר הסוד לא התגלה, סבתא רבה וסבתא סבלו בשקט; הנכדה חייה חיים טובים. אבל התסכול, הכאב, האמונה עתידה לצאת לאור בדורות הבאים בלי שנבין למה.
הסוד הוא כמו חיית אלמוות
ברט הלינגר, פסיכותרפיסט גרמני העוסק בשיטת טיפול הידועה כקונסטלציה משפחתית , מאמין שאנחנו יורשים קונפליקטים שלא נפתרו. לדוגמא, לדבריו בימינו הפמיניסטיות (במערב) אינן חיות את הרגשות שלהן, אלא את אלה של הסבתות שלהן, שהושפלו על ידי גברים, ונאלצו לסבול את הכעסים והאלימות שלהם שנותרו במערכת משפחתית.
לכל המשפחות סודות כמוסים, אפילו ה"נורמליות" ביותר, כי כל בני אדם עושים דברים שמתחרטים עליהם. הם משתיקים אותם.
הסוד הוא כמו חיית אלמוות שמנסה להסתתר דור, אבל בדורות הבאים אותו הסוד יופיע במסווה, מחופש למשהו אחר. עקב בושה, הגנה על הילדים או פחדים שונים, קיימים עובדות ונסיבות שמשפחות מונעות מסודות לצאת לאור. סודות אלה מהווים מטען שיתגלגל בדרכים שונות על פני הדורות הבאים.
סודות נפוצים
הסודות הנפוצים ביותר קשורים למחלות נפש, רצח, התאבדות, אונס, הומוסקסואליות, גילוי עריות, זנות, גלות, מאסר. הם באים לידי ביטוי אצל הצאצאים, לעתים קרובות בתאונות, פוביות, תופעות חוזרות במשפחה, פסיכוזה, אוטיזם, מחלות תורשתיות המשפיעות על איברי החושים, ציסטות.
א. חודורובסקי ( מחבר ספרים ומרצה על שיטתו הרוחנית, שאותה הוא מכנה "פסיכומג'יק" ("psychomagic") ו"פסיכושמאניזם" ("psychoshamanism"), אשר מושפעת מהתעניינותו באלכימיה, קלפי טארוט, זן בודהיזם, ושמאניזם. נותן דוגמא: " ילדה מאבדת את בתוליה בתאונה (רובה צעצוע פוגע בה בקרום הבתולין) ומתברר שבאותו תאריך סבתא רבא שלה נאנסה, עובדה שנשמרה בסוד במשך דורות.
לכן אפשר לומר ש"סודות הם אלו שמשפיעים בצורה הכי עוצמתית על משפחות".
תהליך ריפוי הסוד – סדר הפנימי
תהליך ריפוי של קונפליקט רגשי, גופני, חיפוש מידע בשבט המשפחתי/אילן יוחסין יעזור לנו להבין "למה ואיך" זה קורה ובנוסף לזהות ולהבין רגשות ואמונות שלנו שמפעילים אותנו ואיננו מודעים לכך; העלאתם למודעות וזיהוי הדפוס יחד עם כלים ממשיים ותרגול, יאפשרו לנו הסתכלות אחרת על ה"בעיה", ריפוי ושחרור.
כשאנו מדברים על "שחרור" אנחנו לא מדברים על למחוק את כל מה שהיה, כי עדיין זה לא אומר שהדברים לא קרו, אלא שזה אומר שכדאי לנו לתת להם מקום ולסדר את המידע בתוכנו.
מידע מבולגן זה כמו שולחן עבודה מבולגן, עם בלאגן אנחנו לא מוצאים כלום וזה גורם לנו לתסכול רב, כשמסדרים הכול- התסכול נעלם ובמקומו נכנסת הרגשה של סדר פנימי.
אפשר לסכם בציטוט נוסף של א. חודורובסקי: "הגשמה אישית של כל אחד מחברי אילן היוחסין הוא לחיות בצורה אותנטית, יש ערך בריאותי גדול ל"פירות חדשים" שעתידים להיוולד."
על זוגיות ורגשות
קראו מאמרים על זוגיות ואיך לשמר אותה, טיפים נוספים על מצבים כמו חרדה, בדידות ועוד.
הקליניקה בת"א
עוד פרטים אודות מרים סלוטולוב קראו כאן.